Het bedrijf

Ons verhaal begint in 1997…

Van Zandwijk Transportmaterieel is opgericht in 1997 door Marcel van Zandwijk. Bij de start lag de nadruk op de verkoop & verhuur van Van Hool-trailers. Al snel volgde de combinatie van trailer met opbouw  van kabellaadsystemen, geen vreemde combinatie als je bedenkt dat Van Zandwijk samen met De Jong’s Hydraulische Systemen gevestigd is op hetzelfde terrein aan de Industrieweg in Ammerzoden. Dit heeft een  bijzondere kruisbestuiving  aan productkennis en maatwerk opgeleverd. Het begon met de 20ft’ steilladers die door schoonvader Arie de Jong bij De Jong’s Hydraulische Systemen zijn ontwikkeld. Dit systeem heeft de basis gevormd voor talloze variaties.

Van Zandwijk Transportmaterieel heeft zich vooral toegelegd op het steil laden met getrokken materieel zoals de Verti 40ft en het paradepaardje, de bijzondere doorontwikkelde Verti 40ft Schuiver (en inmiddels ook 45ft’!). Voor het getrokken materieel is Van Hool al sinds jaar en dag onze betrouwbare partner.    

De kracht van al deze systemen zit ‘m in de combinatie van een oersterk systeem dat jarenlang mee kan en waarmee altijd in de juiste gewichtsverdeling geladen kan worden – en toch in een laag eigen gewicht. Naar elke klant wordt individueel gekeken en een specifieke oplossing bedacht. Alle geleverde producten worden in feite op maat gebouwd met aandacht voor details.

'Denken in oplossingen en klantgericht blijven, dat is onze kracht!'

Van Zandwijk Transportmaterieel

staat voor technische innovatie in hydraulische los- en laadsystemen bedoeld voor transport en logistiek in diverse branches.  De lijnen zijn kort, de oplossingen praktisch en behapbaar binnen kaders van wettelijke eisen, krachtberekeningen en simulaties. In die zoektocht blijft gebruikersgemak voorop staan. We zijn innovators, maar met de voeten in de klei.

 

Open Huis op 8 oktober 2022

Op zaterdag 8 oktober 2022 zetten we de deuren van ons bedrijf tussen 11.00 en 14.30 uur open voor iedereen (uit de buurt) die nieuwsgierig is wat er aan de Uilecotenweg precies wordt gebouwd. Er zijn rondleidingen en medewerkers vertellen hun verhaal. We zorgen natuurlijk voor thee, koffie of frisdrank en wat lekkers.

 

Zoek je afwisselend werk binnen carrosseriebouw?

Kom dan koffiedrinken en neem je cv mee!

Je werkt vanaf tekening maar er is ook ruimte om details zelf in te vullen. Afwisselend werk dus waar je jezelf kunt ontwikkelen tot professioneel monteur. Er zijn allerlei mogelijkheden voor cursussen, goede arbeidsvoorwaarden én een gezellige werksfeer.

Stuur een mailtje met je naam en telefoonnummer naar secretariaat@van-zandwijk.nl met als onderwerp ‘ik kom koffie drinken’. Geef gerust aan wanneer het jou goed uitkomt. Of bel Marcel van Zandwijk op 073 599 7281 en maak direct een afspraak.

Wij zoeken carrosseriebouwers & hydrauliekmonteurs

 

We zoeken ervaren bouwers & leerlingen

Constructiewerk is vakmanschap. Zoek jij een baan in de constructie inclusief uitdaging? Dan nodigen we je graag uit met ons te komen praten.

Om een 40/45 steilkipper te laten rijden, zijn bouwers met vakkennis en inzicht nodig. We zoeken mensen die het meesterschap in hun vak hebben bereikt, en in staat zijn om dagelijks mee te denken over de beste oplossingen. Heb je het meesterschap in je vakkennis bereikt en wil je een volgende stap in je carrière maken? Wij praten graag met je over een functie van allround constructiebewerker.

En als je de ervaring nog niet hebt maar je de uitdaging van onze technische klussen onder de knie wilt krijgen, komen we ook graag met je in contact. Je krijgt intern een opleiding om je klaar te stomen voor het meesterschap in dit vakgebied.

Als je mee wilt bouwen aan onze projecten, stuur dan een mail met je cv naar Secretariaat@van-zandwijk.nl ten name van de heer Marcel van Zandwijk.

 

Contact opnemen

Service

In onze moderne en goed geoutilleerde werkplaats in Ammerzoden werken onze vakmensen aan de opbouw van nieuwe producten en staan klaar voor onderhoud en reparatie. Flexibiliteit, betrouwbaarheid en service zijn sleutelwoorden. Hier zijn wij u graag van dienst op het gebied van reparatie en onderhoud, carrosserie aanpassingen en in geval van schade.

Er wordt met elke klant meegedacht over de beste, veilige en meest economische oplossing. Veel klanten hebben al ervaren hoe plezierig het is als er iemand voor je klaar staat in tijden van ‘breakdown’.

Onderdelen

Wij beschikken over een ruime voorraad van onder andere Van Hool onderdelen hierdoor kunnen wij u spoedig op weg helpen waardoor uw transportmaterieel weer snel inzetbaar is.

Onderdelen bestellen kan vanzelfsprekend ook. De levering is snel en efficiënt, bijna altijd uit voorraad. Op dit ogenblik kunt u een deel van onze onderdelen  vinden in het PDF op deze pagina.

Binnenkort zal deze website beschikken over een onderdelenpagina waarop de onderdelen duidelijk omschreven zijn voorzien van een foto, waardoor telefonisch bestellen makkelijker wordt. Er wordt tevens gewerkt aan de optie onderdelen online te kunnen bestellen via een webshopmodule.

Schade

In geval van schade kunnen wij u optimaal van dienst zijn;
vakkundig personeel met jaren ervaring op het gebied van transportmaterieel de meeste belangrijke onderdelen op voorraad

 • beschikken over een eigen richtbank
 • beschikken over een eigen spuitcabine
 • contact met diverse expertise bureaus

Door bovenstaande punten ontstaat er een optimale doorlooptijd waardoor u uw materieel weer snel kunt inzetten.

Reparatie & onderhoud

Op het gebied van reparatie en onderhoud van uw transportmaterieel bent u bij ons op het juiste adres. Zo kunt u bij ons terecht voor:

 • Reparatie chassis, vloer zeilen
 • Reparatie voor uw verlichting
 • Vervangen van banden
 • APK

Carosserie aanpassingen

Mocht uw huidige oplegger of aanhangwagen niet meer voldoen aan uw wensen of aan de wensen van uw klant, dan kunnen wij deze wellicht aanpassen.
Er zijn verschillende carrosserie aanpassingen mogelijk voor opleggers en aan- hangers zoals:

 • Monteren van zijborden
 • Plaatsen van rongen
 • Verhogen van de dak constructie
 • Plaatsen van gereedschapskist / reservewiel rek / achteruitrijlampen /etc.

Spuitcabine

Wij beschikken over een Sima spuitcabine met een inwendige lengte van 19 meter, een hoogte van 6 meter en een breedte van 6 meter. Deze spuitcabine voldoet aan alle milieu en arbo eisen. Zo is er een hydraulische brug aanwezig waarmee een oplegger maar liefst 2 meter omhoog gebracht kan worden. Hierdoor is het mogelijk ook de onderkant en het assen stel van nieuwe verf te voorzien.